Στέργιος Καλπάκης: Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο κ. Οικονόμου θα είχε ήδη παραιτηθεί

«Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο κ. Οικονόμου θα αποτελούσε ήδη παρελθόν, θα είχε ήδη παραιτηθεί», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Μιχάλη ο οποίος δολοφονήθηκε στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο ίδιος μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1 τόνισε ότι «οι ευθύνες για αυτό το πρωτοφανές φιάσκο είναι τεράστιες», ενώ έκανε λόγο για «ασύλληπτη ανικανότητα».

«Το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών το επιτείνει η στάση του κ. Οικονόμου, όταν λέει ότι δεν φέρει καμία πολιτική ευθύνη για το γεγονός αυτό», σημειώνει ο Στέργιος Καλπάκης προσθέτοντας ότι «έχουμε περίπου 200 σεσημασμένους νεοναζί χούλιγκαν, με ιστορικό στη βία, να εισέρχονται στη χώρα, να διασχίζουν με κονβόι τη μισή Ελλάδα, να φτάνουν στην Αθήνα, να μπαίνουν στον Ηλεκτρικό, να φτάνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια, να σκορπούν τον τρόμο και να δολοφονούν ένα νέο άνθρωπο. Και όλα αυτά ανενόχλητοι!».

«Κι ενώ υπήρχε η απαγόρευση της UEFA για την οργανωμένη μετακίνηση οπαδών, ενώ υπάρχουν από χθες όλες οι αποκαλύψεις για το έγγραφο της αρμόδιας διεύθυνσης για την αθλητική βία από τις 6 Αυγούστου, ακόμη και για το πού θα έμεναν οι χούλιγκαν, το έγγραφο από την αστυνομία του Μαυροβουνίου, ακόμη και για τις πινακίδες των αυτοκινήτων. Η ΣΤΑΣΥ είπε ότι είχε ενημερώσει την αστυνομία για την παρουσία χούλιγκαν με καδρόνια και full face στη Γραμμή 1 στον Ηλεκτρικό».

Καταλήγοντας, ο Στ. Καλπάκης υπογράμμισε ότι «υπάρχουν και επιχειρησιακές ευθύνες και πολιτικές ευθύνες» υπενθυμίζοντας ότι «πολιτικός προϊστάμενος είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη».

«Είναι αδιανόητο ο κ. Οικονόμου να βγαίνει σε συνέντευξη χθες το βράδυ και να δηλώνει ότι δεν περνούσε από το χέρι του τίποτα. Δεν μπορεί να το λέει αυτό, όταν ήδη από την κλήρωση ακόμα διαβάζαμε στις ιστοσελίδες για τον κίνδυνο επεισοδίων και η UEFA απαγόρεψε την οργανωμένη μετακίνηση οπαδών» επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρόσθεσε:

«Κι όλα αυτά μάλιστα όταν η κυβέρνηση της ΝΔ εκλέχθηκε και το 2019 και επανεξελέγη πριν ενάμιση μήνα, έχοντας ως σημαία την ασφάλεια και το επιτελικό κράτος». «Δίπλα στην αδράνεια και την ανικανότητα, η στάση του υπουργού και της κυβέρνησης επιτείνουν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί